Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Μεθεόρτια- Παρουσίαση στο " Μετρόπολις"

Σιγά σιγά μαζευόμαστε





Κάποιοι βιάζονται πριν να ξεκινήσουμε την παρουσίαση...


Και .. η παράσταση αρχίζει...

Κάπως καθυστερημένα έρχομαι να σας δείξω κάποιες εικόνες από την πρώτη παρουσίαση του καινούργιου παιδιού μου, " Της ζωής και της αγάπης", που έγινε την Τετάρτη που μας πέρασε στον θαυμάσιο χώρο του νέου βιβλιοπωλείου "Μετρόπολις" Πανεπιστημίου και Εμμ.Μπενάκη. Όσοι είναι παλιότεροι θα θυμούνται πως εκεί στεγαζόταν το ξενοδοχείο " Παλλάδιον" και στο ισόγειο το ομώνυμο κατάστημα τροφίμων με τις εξωτικές λιχουδιές. Ευτυχώς το νεοκλασσικό ύφος του κτιρίου διασώθηκε και τονίστηκε. Τα ζωγραφιστά ψηλά ταβάνια, τα επίσης ψηλά παράθυρα, τα ωραία πατώματα και οι ξύλινες σκάλες παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Οι αρχιτέκτονες όμως και οι διακοσμητές κατάφεραν να παντρέψουν το παλιό με το καινούργιο, το κλασσικό με το μοντέρνο και να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα που σε εμπνέει να καθίσεις με την άνεση σου μπροστά στο μεγάλο τραπέζι και να ξεφυλίσσεις όποιο βιβλίο σου αρέσει, ακόμη και να το διαβάσεις και όταν βαρεθείς, ή θελήσεις να αλλάξεις παραστάσεις μπορείς να ανεβείς στο ωραίο καφέ για ένα αναψυκτικό, ή να κατέβεις στους πιο κάτω ορόφους να ακούσεις μουσική, γιατί ο χώρος είναι αφιερωμένος στα βιβλία και τη μουσική.
Εκεί λοιπόν σε αυτόν τον τόσο ωραίο χώρο μαζευτήκαμε προχθές όλοι οι φίλοι και σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για τη χαρά που μου δώσατε, να σας δω να γεμίζετε την τεράστια αίθουσα, ακόμα και όρθιοι, για να ακούσετε τις φίλες μου τη Λένα τη Μαντά, που μαζί πρωτοκάναμε την παρουσίαση της Θεανώς εγώ και της Μεγώς εκείνη, και τη Νοέλ Μπάξερ να αναλύουν το βιβλίο μου. Τα όσα είπαν με γέμισαν με συγκίνηση, αν δεν ντρεπόμουν θα έκλαιγα. Πραγματικά είναι τόσο ωραίο να βλέπεις ομότεχνές σου να παινεύουν το έργο σου, να το αναλύουν σε βάθος και να σου δείχνουν ακόμη και πτυχές άγνωσες και σε σένα την ίδια. Τις άκουγα και δεν πίστευα πως ήμουν εγώ αυτή που έγραψε το βιβλίο που ανέλυαν. Για κάποια άλλη μιλούσαν με τόση τρυφερότητα και αγάπη. Από κοντά η Μαρία Μπράϊλα και ο Αυγουστίνος Ρεμούνδος ζωντάνεψαν κάποιες σελίδες με μοναδικό ταλέντο. Νόμιζα πως άκουγα τους ήρωές μου να μιλάνε. Σας ευχαριστώ φίλοι και φίλες Λένα και Νοέλ, άξιες λογοτέχνιδες με μεγάλο ταλέντο που μας έχετε χαρίσει βιβλία σαν το " Από δρυ παλιά και από πέτρα" της Νοέλ Μπάξερ και όλα τα αγαπημένα της Λένας Μαντά με κορυφαίο το τελευταίο της " Ερωτας σαν βροχή". Μαρία και Αυγουστίνε, να είσαστε πάντα λαμπεροί και να έχετε μεγάλες επιτυχίες στην τέχνη.
Χάρηκα ιδιαίτερα που σας είδα στην παρουσίαση φίλοι μου γιατί είδα την αντάποκρισή σας στο κάλεσμα και μου δείξατε έτσι για άλλη μια φορά την αγάπη σας. Με ιδιαίτερη χαρά σημείωσα την παρουσία κάποιων εκλεκτών ομοτέχνων, της κ. Αθηνάς Κακούρη, της Μαρίας Τζηρίτα, της Αθηνάς Χατζή, του Θοδωρή Παπαθεοδώρου, του ΄Ομηρου Αβραμίδη, του Γιώργου Βότση, του Πάριδος ( συγνώμη Πάρι για το "η") Τακόπουλου, ακόμη με συγκίνηση είδα τον κ. Ι.Φριζή, γιό του ήρωα της Αλβανίας για τον οποίο γράφω στο βιβλίο. Αλλά και το τηλεφώνημα του Περικλή Γρίβα από το Μπρίντεζι για να με ευχηθεί και η παρουσία της Κλημεντίνης, του Κυριάκου, της Νατάσας, της Ορσαλίας, της Γιάννας, της Σόφης, της.. και τόσων και τόσων που κάποιους θα ξεχάσω στο τέλος με χαροποίησε ιδιαίτερα. Μια αγκαλιά και αγάπη για όλους. Να είσαστε καλά, σας ευχαριστώ και ελπίζω να φανώ αντάξια της αγάπης σας.










13 σχόλια:

  1. Αγαπητή κ.Τσαμαδού λυπάμαι ειλικρινά που δεν τα κατάφερα να παρευρεθώ στη παρουσίαση του βιβλίου σας και έχασα έτσι και την ευκαιρία να σας γνωρίσω από κοντά.Τις πιο θερμές ευχές μου για την επιτυχία του , την οποία εγώ προσωπικά θεωρώ βέβαιη.Εξυπακούεται ότι θα το διαβάσω λίαν συντόμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή μου κ. Τσαμαδού. Ζηλεύω τόσο πολύ που δεν μπορώ να παρακολουθήσω κάποιες από τις δικές σας, καθώς και κάποιων άλλων, λόγω της απόστασης Βόλο - Αθήνα. Θα ήθελα να ζητήσω την άδεια σας να βάλω κάποιες από τις φωτογραφίες και ένα μέρος της ανάρτηση σας και στο δικό μου blog (www.vivliolatreia.blogspot.com), μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου και μέσω email: vivliolatreia@gmail.com .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητή Εύα, μη στενοχωριέσαι που δεν τα κατάφερες να έρθεις στην παρουσίαση. Θα υπάρξουν και άλλες ευκαιρίες. Θα περιμένω τη γνώμη σου όταν διαβάσεις το βιβλίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητή φίλη vivliolatreia,
    Φυσικά, μπορείς να αναρτήσεις στο δικό σου blog όποιες από τις φωτογραφίες σου αρέσουν ή και όλες καθώς και όποιο μέρος της ανάρτησης θέλεις. Θα σου στείλω και μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλώς σας βρίσκω και καλή επιτυχία στο καινούργιο σας πνευματικό παιδι...
    και γω 3 έχω στο ενεργητικό μου...
    από εκδόσεις δωδώνη... θα χαρώ να τα λέμε
    και πάλι συγχαρητήρια...
    το mail μου,evikaf@hotmail.com

    ΕΥΗ ΚΑΦΟΥΡΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητή Έλλεν, ας είναι και μέσα από το μπλοκ πήρα μια γεύση από την παρουσίαση. Τώρα περιμένω να δω το βιβλιο στα βιβλιοπωλεία της Κύπρου. Καλοτάξιδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγχαρητήρια και κάθε επιτυχία και κάθε καλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διάβασα στην εφημερίδα EXPRESS την παρουσίαση του βιβλίου σας, Της ζωής και της αγάπης"

    Συγχαρητήρια

    Γαβριήλ Παναγιωσούλης
    Νέα Υόρκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συγχαρητήρια και καλοτάξιδο, Έλλεν μου. Πότε θα σε δούμε εδώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έλλεν μου,
    πραγματικά στεναχωρέθηκα που δεν μπόρεσα να είμαι στην πρώτη παρουσίαση. Στο χρωστάω όμως.
    Το νέο σου βιβλίο είναι υπέροχο. Το διάβασα όλο σε μια μέρα. Με κέρδισε από την πρώτη σελίδα. Με δυο λέξεις ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΥΠΕΡΟΧΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μην ανησυχείς για το τελευταίο Ελένη μου... Μας το έχεις ξεπληρώσει και με το παραπάνω με τα υπέροχα βιβλία σου αλλά και τη γλυκύτητά σου... Καλοτάξιδο να σου ευχηθώ γι άλλη μια φορά και σου ετοιμάζω και μια έκπληξη... Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητοί φίλοι,
    Κάπως καθυστερημένα θέλω να σας ευχαριστήσω και πάλι για την αγάπη σας.
    Αγαπητή ομότεχνη Εύη Καφούρου, χάρηκα που βρεθήκαμε. Θα αναζητήσω τα βιβλία σου και θα τα διαβάσω με χαρά.
    Γιόλα μου, σε ευχαριστώ άλλη μια φορά. Το ξέρεις πως και εγώ θέλω να έρθω στην Κύπρο. Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει κάτι. Θα σου στείλω mail.
    Aγαπητέ κ. Νικολαϊδη, σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας.
    Αγαπητέ κ. Παναγιωσούλη, ευχαριστώ που μου είπατε για το άρθρο στο Express, δεν το είχα πάρει είδηση. Ευχαριστώ και για τις ευχές σας.
    Κίκα μου, Σε ευχαριστώ πολύ. Μακάρι να έρθω κοντά σας, το ξέρεις πόσο το θέλω.
    Σοφία μου, είσαι πολύ γλυκιά και σε ευχαριστώ, επιφυλάσσομαι για το "σημάδι" με έχει πάρει η κάτω βόλτα ...με τα φορολογικά και δε διαβάζω τίποτε. Ντροπή μου.
    Μαρία μου, σε ευχαριστώ πολύ. Ανυπομονώ για την έκπληξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σου έστειλα και μειλ Ελένη μου, το γράφω κι εδώ να το δουν όλοι: http://www.istories.gr/texni_politismos/art/tis_zois_kai_tis_agapis_el._tsamadou_ekd._psyxogios.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή