Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Χρόνια πολλά μητέρα!







Ανήμερα Μεγ. Σάββατο, μια από τις γάτες που ενδημούν στον κήπο μας στη Σαρωνίδα γέννησε ένα μαύρο γατάκι. Τις φωτογραφίες τις έβγαλα λίγη ώρα μετά, δεν έχουν καλή εστίαση αλλά δεν ήθελα να ανησυχήσω τη νέα μητέρα. Για τρείς μέρες δεν κούνησε από δίπλα του, ούτε για να φάει, το φαί το βάζαμε στο πιάτο και αυτή πήγαινε τα δύο βήματα που τη χώριζαν με το γατί κρεμασμένο πάνω της. Αναρωτιώμασταν τι θα γινόταν όταν θα φεύγαμε, πως θα επιβίωναν μητέρα και νεογέννητο. Λες και μας άκουσε την τέταρτη μέρα το πρωί δεν τη βρήκαμε στη θέση της, είχε πάρει το γατί της και είχε μετοικήσει σε άλλο ασφαλέστερο μέρος όπου ήξερε πως θα έβρισκε τροφή.

4 σχόλια:

  1. Χαιρετώ. Τα ζώα κατά ένα περίεργο τρόπο "καταλαβαίνουν" ή διαισθάνονται πολύ περισσότερα από όσα νομίζουμε .... Υπάρχουν εκπληκτικές ιστορίες "αντίληψης" των ζώων που καμιά επιστήμη δεν μπόρεσε μέχρι σήμετα να εξηγήσει. Η γάτα της ιστορίας σας "κατάλαβε" ότι θα φεύγατε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχεις δίκιο αγαπητέ Mike, και εγώ έχω να διηγηθώ αρκετές ιστορίες αντίληψης των ζώων, που βάζουν σε αμφιβολία τη γενική αντίληψη ότι το μόνο νοήμων ον του πλανήτη είναι ο άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανεξάρτητο το μήνυμά μου με το θέμα σας.
    Απλώς πολλές ευχές για το νέο σας βιβλίο
    Τέσυ Μπάιλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια πολλά στις μανάδες όλου του κόσμου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή