Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Σαν πας στην Καλαμάτα...

Τα προεόρτια... λιγο πριν αρχίσει η συνέντευξη τύπου την Τρίτη 8 Ιουλίου
Ο κόσμος συγκεντρώθηκε με πρώτο τον Δήμαρχο και την κ. Νϊκα.
Υπάρχουν και κάποιοι άτυχοι που δε βρήκαν καρέκλες..

Λεωνίδας Μακρής, Κλειώ Ζαχαριάδη, Νοέλ Μπάξερ, η φίλη σας και ο κ. Μακρής

Συζητήσεις ..

Κλειώ, Νοέλ, Λεωνίδας και Κατερίνη Καφέ

Οι δύο ξανθές ομότεχνες .. Τα σχόλια δικά σας.


Μια μικρή γεύση της ωραίας βραδιάς που περάσαμε την Παρασκευή που μας πέρασε στις 10 του μηνός, στην ιδιαίτερη πατρίδα μου την Καλαμάτα. Η συγκίνησή μου ήταν μεγάλη, ένοιωθα σαν το παιδί που γυρίζει σπίτι του με ένα καλό βαθμό στο ενδεικτικό και περιμένει τον έπαινο των γονιών του. Περίμενα και εγώ την αγάπη των συμπατριωτών μου με λαχτάρα. Μου την έδωσαν απλόχερα και τους ευχαριστώ όλους, αρχίζοντας από τον Δήμαρχο και την κ. Νίκα που μας τίμησαν με την παρουσία τους, τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς του τύπου και της τηλεόρασης, τη Μαρία Τομαρά, τη Μαρία Νίκα, τη Μαρίνα Διονυσσοπούλου, για την προβολή του βιβλίου, τους φίλους της Καλαμάτας, ένα τόπο με την παράδοση στα γράμματα, και την Κλειώ Ζαχαριάδη τη διευθύντρια Μάρκετινγκ των εκδόσεων Ψυχογιός που έκανε το μακρύ ταξίδι για να βρίσκεται κοντά μας. Τέλος ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στο Λεωνίδα Μακρή, τη ψυχή του ιστορικού βιβλιοπωλείου "Μακρής" που λειτουργεί στην Καλαμάτα από το 1928. Ο Λεωνίδας Μακρής, ακούραστος και με χιούμορ και μαζί με τη πολύτιμη βοηθό του Ντόρα οργάνωσαν μια άρτια εκδήλωση με μουσική και κεράσματα στον πεζόδρομο. Η Νοέλ και εγώ νιώθαμε σα στο σπίτι μας και πανταχού παρούσα την αύρα των αναγνωστών που αγάπησαν το χώρο σχεδόν ένα αιώνα τώρα. Είχα τη χαρά να ξαναβρώ την αγαπημένη μικρή φίλη Κατερίνη Καφέ και τους γονείς της, χάρηκα την παρέμβαση του ποιητή κ. Σαββάκη. Θα ήθελα όμως να είσαστε και εσείς από μια μεριά, οι εκτός Μεσσηνίας φίλοι, να ακούσετε τη Νοέλ Μπάξερ, τη συγγραφέα του υπέροχου βιβλίου " Από δρυ παλιά και από πέτρα" να αναλύει με μοναδικό τρόπο το βιβλίο μου και να φανερώνει πτυχές που και εγώ ακόμη δεν τις γνώριζα. Σε ευχαριστώ Νοέλ μου, που έκανες το μακρύ ταξίδι μόνο για χάρη μου αφήνοντας μόνη τη γλυκιά Ιριδα και τον άντρα σου. Να είσαι πάντα καλά και να έχεις επιτυχίες. Όλοι όσοι αγαπάμε το γράψιμό σου περιμένουμε το καινούργιο σου βιβλίο με ανυπομονησία.

15 σχόλια:

  1. Κυρία Τσαμαδού,
    Από καρδιάς σας εύχομαι πάντα να έχετε τέτοιο και τόσο κοινό αναγνωστών όσο βλέπω στις παραπάνω φωτογραφίες, αλλά και επιτυχίες στα όσα κάνετε.
    Δεν γνώριζα ότι κατάγεστε από την Καλαμάτα που την επισκέπτομαι συχνά μιας κι εκεί μένει η κόρη μου. Στην απέραντη παραλία της κάνω τους πρωινούς μου περιπάτους και τη χαίρομαι.

    Να είστε καλά και καλή συνέχεια σε ό,τι κάνετε!

    Από τη Μήθυμνα της Λέσβου σας στέλνω τους χαιρετισμούς και την αγάπη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ωραίο post.!! Ήταν όλα τέλεια στην παρουσίαση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταπληκτικά........ Χαίρομαι που πήγε τόσο καλά η παρουσίαση, αν και δεν περίμενα κάτι λιγότερο!!!

    Θερμά συγχαρητήρια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελένη γλυκιά και αγαπημένη πρέπει να ήταν υπέροχα στην Καλαμάτα και χαίρομαι που συναντήθηκες με την Κατερίνη! Αν και ζήλεψα λιγάκι.... Ελπίζω και εύχομαι να καταφέρω να βρεθώ και εγώ στην Καλαμάτα σ' ένα τόσο όμορφο βιβλιοπωλείο! Είμαι σίγουρη οτι περάσατε καταπληκτικά με τόσο ωραία παρέα! Φιλιά γλυκιά μου φιλενάδα και να περνάς καλά!
    ΥΓ: ΕΛπίζω να γράφεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να έρθετε για διακοπές.!!!!! Ήταν όντως πολύ ωραία.! Μακάρι να ήσασταν και εσείς.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητήρια για την παρουσίαση!!!
    Πόσο θα ήθελα να είμαι κι εγώ μαζί σας!!!
    Καλή ξεκούραση τώρα και πολλή πολλή έμπνευση.
    Χαιρετίσματα πολλά στον Κίμωνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελένη μου, συγχαρητήρια κι από μένα για τη βιβλιοπαρουσίαση. Είμαι σίγουρη ότι όλα ήταν παραπάνω από τέλεια.
    Φιλιά πολλά
    Σμαράγδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελένη μου, θερμά συγχαρητήρια κι από μένα! Φαντάζομαι πόσο όμορφα θα ένιωσες στην πατρίδα. Να'σαι καλά και να περνάς πάντα καλά και να μας χαρίζεις με τη γραφίδα σου όμορφα πράγματα να διαβάζουμε και να ταξιδεύουμε.
    Φιλιά
    Σμαράγδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και εμείς θα θέλαμε να είσασταν και εσείς.!! κ. Σοφία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Eλένη μου χαίρομαι με αυτές σου τις περιηγήσεις έτσι μας δίνετε κι εμάς η ευκαιρία να μαθαίνουμε τα νέα σου. Το βιβλίο σου εδώ στην Κύπρο το διάβασαν όλοι οι γνωστοί μου που το συστήνω ανεπιφύλακτα. Το έχει διαβάσει και ο Αντώνης και ενθουσιάστηκε. Θα σου τα πει ο ίδιος όταν έρθεις με το καλό στην Κύπρο. Πολλά φιλιά
    Γιόλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητή Ελένη, χαιρόμαστε μ' αυτές τις περιοδείες σου γιατί μας δίνεται η ευκαιρία να ταξιδεύουμε μαζί σου. Δεν γνώριζα πως είσαι απ' την Καλαμάτα. Πάντως εδώ στην Κύπρο έχω συστήσει το βιβλίο σου σ' όλους τους γνωστούς και φίλους. Το έχει διαβάσει και ο Αντώνης και του άρεσε πάρα πολύ. Όταν έρθεις στην Κύπρο θα σου το πει και ο ίδιος. Σε παριμένουμε με αγάπη.
    Γιόλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ελένη μου,
    καλό σου απόγευμα. Βλέπω με χαρά ότι είσαι "άνθρωπος των γραμμάτων"! Να τα εκατοστήσεις τα βιβλία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σε ευχαριστώ Μερόπη μου, δεν είμαι όμως μόνον των "γραμμάτων" είμαι και τέως των "νομικών" όπως εσύ που όμως είσαι νυν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ελένη λατρεμένη,
    Σου εύχομαι να δρέπεις παντού χαρλες και επιτυχίες με τα ωραία, επικά έργα σου.
    Με αγάπη
    Ιουστίνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Την χαρά μου θέλω να εκφράσω που επιτέλους έφτασα στο σπιτικό σας. Να είστε γερή και δημιουργική πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή