Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Περιμένοντας τον Επισκέπτη.


Ποιός από εμάς δεν έχει κάποιο ανεκπλήρωτο όνειρο; Κάποια έντονη επιθυμία που δεν πραγματοποιήθηκε, κάποια αγάπη που τελείωσε άδοξα, κάποιο αγαπημένο πρόσωπο που χάθηκε; Ποιός μπορεί με το χέρι στην καρδιά να πει,"΄Οχι, εγώ ποτέ δεν ζήτησα κάτι και δεν το απέκτησα, δεν έχασα κάποιον και δεν τον αναζήτησα". ΄Ολοι κάτι ζητάμε. ΄Ολοι κάτι ονειρευόμαστε, είτε το ομολογούμε είτε όχι, είτε είναι φανερό είτε κρυφό μυστικό θαμένο στα βάθη της καρδιάς μας. Πόσο όμως αυτή έλλειψη μπορεί να μας οδηγήσει σε αυταπάτες, σε χίμαιρες; Πόσο μπορεί ένα ανεκπλήρωτο όνειρο να μας κάνει να χάσουμε το νόημα της ζωής; Της ζωής και της ευτυχίας που περνάμε δίπλα της και δεν το συνειδητοποιούμε... Πόσο η προβολή των επιθυμιών μας, η ψευδαίσθηση της εκπλήρωσης του ονείρου μπορεί να μας δώσει ικανοποίηση;
Στη μικρή κοινωνία της Πάτρας του μεσοπολέμου, μιας εποχής που χαρακτηρίζεται από πολιτική αστάθεια και οινομική κρίση, με πολλές ομοιότητες με τη σημερινή, εμφανίζεται ξαφνικά ένας άντρας, νέος και ωραίος, σαν τον αρχάγγελο που έχει το όνομά του, ο Μιχαήλ, και ταράζει τη ζωή τριών γυναικών. Κάθε μια βλέπει στο πρόσωπό του ένα χαμένο όνειρο. Ποιός είναι όμως αυτός στ΄αλήθεια; ΄Εχει κάποια σχέση με τη μυστηριώδη δολοφονία που συγκλονίζει τη μικρή κοινωνία της Πάτρας;
Μια σκιά ονείρου η ζωή..."πάντα σκιάς ασθενέστερα, πάντα ονείρων απατηλώτερα.."

Κάτι λιγότερο από μήνας και ο "Επισκέπτης" θα έρθει στα βιβλιοπωλεια, να τον δείτε, να γυρίσετε τις σελίδες του, να τον γνωρίσετε και να αναρωτηθείτε μαζί με τις γυναίκες που μπήκε στη ζωή τους, ποιός ήταν στ΄αλήθεια ο Μιχαήλ;

20 σχόλια:

  1. Ακούγεται πολύ ωραίο!
    Καλοτάξιδο να είναι κα Τσαμάδου!
    Θα χαρώ πολύ να το διαβάσω!

    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλοτάξιδο κ. Τσαμαδού! Με τις καλύτερες ευχές μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ενδιαφέρον μου ακούγεται. Ανυπομονώ να το διαβάσω.
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλες μου, Νατάσα, Τέσυ και Μερόπη,
    Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας, με συγκινούν και εύχομαι να μη σας απογοητεύσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο συνήθης φόβος του συγγραφέα πριν την έκδοση του βιβλίου του; Δεν υπάρχει περίπτωση να μας απογοητεύσεται, δεν χριάζεται να φοβόσαστε, είμαι σίγουρος ότι και το νέο σας βιβλίο θα είναι καταπληκτικό, ανυπομονώ να το πάρω στα χέρια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλοτάξιδο, όπως πάντα όλοι τρέχουμε να πιάσουμε τα όνειρα, με αυτά μεγαλώνουμε, με αυτά γεννηθήκαμε ο κάθε ένας με το δικό του όνειρο!
    Σας εύχομαι επιτυχία στο Επισκέπτη, αυτόν του Ονείρου,
    Όταν θα ρθω στην Ελλάδα θα το διαβάσω!


    Χαιρετισμούς

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν σου πω οτι δεν έχω ξεκινήσει ακόμα να γράφω για να διαβάσω τον επισκεπτη, πριν χαθώ στους δικούς μου ήρωες, τι θα πεις; Άντε Ελενάκι και μου έλειψε η γλύκα της γραφής σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τώρα μάλιστα! Με αγχώσατε για τα καλά ! Πολύ ψηλά τον βάλατε τον πήχυ βρε παιδιά! Λένα μου, να μην έχω τύψεις για τους αναγνώστες σου..Σε ευχαριστώ για την αγάπη σου άλλη μια φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν το πιστεύωωωωω.! Αυτό το βιβλίο θα το διαβάσω στο Βόλο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΠΕΡΙΜΕΝΩ, απλά ΠΕΡΙΜΕΝΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ελένη μου, περιμένουμε πως και πως!!!
    ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με αυτά τα λίγα που μας φανέρωσες ήδη άγγιξες τις πιο ευαίσθητες χορδές της καρδιάς μας. Το εξώφυλλο αφήνει κάτι από την ευασθησία του περιεχομένου. Λοιπόν καλοτάξιδο, ανυπομονώ να το διαβάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το έχω ξαναπεί αγαπητή Ελένη, περιμένω πάντα να κυκλοφορήσει βιβλίο σας. Το προμηθεύομαι αμέσως! Είμαι σίγουρος πως θα μου αρέσει και αυτό όπως μου άρεσαν και τα άλλα σας βιβλία. Εύχομαι ολόψυχα να έχει την ίδια (και καλύτερη ακόμη) επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σας ευχαριστώ με την καρδιά μου όλους τους φίλους. Κατερίνη, Σοφία, Γιόλα,Μike. Να είσαστε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Mετρώ τις μέρες αντίστροφα. Ναναι καλοτάξιδο, εύχομαι, κι ευλογημένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ...Διαβάζοντας όλα αυτά τα ωραία ανυπόμονα Σχόλια, αισθάνομαι ειλικρινά πολύ προνομιούχος που, με αφορμή την πρώτη παρουσίαση του Ταξιδιώτη στον Ιανό στις 20 Οκτωβρίου, είχα την τύχη και το διάβασα ...πριν ακόμα βγει από τον φούρνο! Θα μου επιτρέψεις, Έλεν, αυτό το μήνυμα να μην το απευθύνω σε σένα (τα χιλιοείπαμε εμείς) αλλά στους αναγνώστες και στους φίλους σου που επικοινωνούν εδώ μαζί σου:
    Αγαπητοί και αγαπητές της Έλεν, το όνειρο και το ονειρικό στα οποία αναφέρθηκε η Έλεν στο σημείωμά της θα ήθελα να σας μαρτυρήσω ότι είναι μία μόνο από τις φορεσιές του βιβλίου. Ατμόσφαιρα, δράση, Ιστορία, ανατροπές, ...ρεαλισμός, ένας απίστευτος κοινωνικός και ανθρώπινος ρεαλισμός, είναι μερικά από αυτά που σας περιμένουν καθ' οδόν. Να είσαστε προετοιμασμένοι για έντονα συναισθήματα, τόσο γλυκά όσο και πικρά, για όμορφες ανθρώπινες καταστάσεις και (αχ Παναγίτσα μου!) για κορυφαίες δραματικές στιγμές. ...Τελικά, εσείς είστε οι προνομιούχοι! Εγώ δυστυχώς το τελείωσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πω, πω καταπληκτικό!!! Ανυπομονώ!!!! Καλοτάξιδο κυρία Τσαμάδου μου. Είμαι απόλυτα βέβαιη πως θα είναι υπέροχο όπως και τα προηγούμενα σας!! Κάθε επιτυχία σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ,ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ!!!!!!!
    ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟΚΤΑ Η ΑΝΑΜΟΝΗ ΕΝΟΣ, ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ, ΥΠΕΡΟΧΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ!!!!!!!!
    ΠΕΡΙΚΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητή Έλλεν, αν θα έρθει στην Κύπρο πριν από το Νοέμβριο, ασφαλώς και θα το πάρω αμέσως. Αλλιώς από την Αθήνα όπου ελπίζω να είμαι στα μέσα περίπου του Νοεμβρίου. Καλοτάξιδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σε λατρεύω και το περιμένω το μωρό σου εδώ στο Μόντρεαλ να το διαβάσω με πολλή αγάπη και ανυπομνησία.
    Είσαι μια θεά του Ιονίου, αναντίρρητα.
    Φιλί γλυκό και ευχές για καλοτάξιδο
    Τζουστινάκι τρελλαμένο από τρεχάλα με πατερούλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τζουστινάκι μου,
    Δεν μπόρεσα να σου απαντήσω νωρίτερα λόγω "τεχνικών δυσκολιών" με το blog μου. Δεν ξέρω τι συμβαίνει, αλλά τώρα τελευταία έχω προβλήματα, ισως φταιει ο browser. Aς είναι..σε ευχαριστώ για τα γλυκα σου λόγια και φυσικά σου επιστρέφω τον τίτλο της "θεάς του Ιονίου", αυτός σου ανήκει δικαιωματικά. Εγώ θεραπαινίς θεάς να είμαι μου φτάνει..
    Θα το πάρεις το καινούργιο μωρό μου, φρέσκο, φρέσκο, μόλις βγεί από το φούρνο στο υπόσχομαι.
    Τα σέβη μου στον πατερούλη σου και εσένα,
    Σε φιλώ γλυκά
    Ελλεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή