Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ;













Σε αφορμή όσα βιώνουμε τον τελευταίο καιρό και επειδή δε θέλω να με παρασύρει το , το ρεύμα της κατάθλιψης και της απαισιοδοξίας που φουσκώνει μέρα με τη μέρα βάλθηκα να ψάχνω κάποιες παλιές φωτογραφίες για να φέρω ξανά κοντά μου στιγμές χαράς και ευτυχίας. Κοιτάζοντάς τις φωτογραφίες αυτές, κάποιες τις μοιράζομαι μαζί σας,μου γεννήθηκε το ερώτημα: Μπορεί να ειναι αυτό το τέλος; Εμείς που αντέξαμε και επιβιώσαμε, επιδρομές βαρβάρων από στεριές και θάλασσες, πολέμους,πείνες,εμφύλιες συρράξεις, φυσικές θεομηνίες, σεισμούς,καταποντισμούς, πυρκαγιές.. και τα μύρια όσα, θα χαθούμε τώρα; Θα πνιγούμε στους φόρους και τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα και τα μακροπρόθεσμα, τις οργανωμένες και ανοργάνωτες πτωχεύσεις, τις παύσεις πληρωμών,τις υποβαθμίσεις των χρηματοοικονομικών οίκων και όχι μόνο... Τι θα γίνει με μας; Ήρθε το τέλος; Το τέλος όσων ονειρευτήκαμε για μας και τα παιδιά μας, το τέλος όσων ζήσαμε και αγαπήσαμε;
Ο πανάρχαιος μύθος της Πανδώρας λέει πως σαν άνοιξε την Πυξίδα, το κουτί που της είχαν χαρίσει οι Θεοί και ξεπήδησαν από μέσα όλα τα δεινά των ανθρώπων έμεινε στον πάτο τελευταία η Ελπίδα.. Να είναι έτσι; Οι μύθοι πάντα λένε την αλήθεια κρυμμένη όμως..
ΑΎΡΙΟ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ.

ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

2 σχόλια:

  1. ΑΣΤΕΙΟ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΥΡΙΑ ΕΛΕΝΗ!!ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΠΕΡΑΣΕ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕ ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ. ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ, ΣΤΟ ΛΑΟ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ, ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ.ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ ΘΕΜΕΛΙΩΝΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΕ ΣΑΘΡΑ ΘΕΜΕΛΙΑ, ΒΑΣΕΙΣ, ΖΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΝΗ ΤΟΥ ΝΕΟΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ .
    ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΤΟΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΑ Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ....ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ.ΣΑΣ ΦΙΛΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θέλω τέτοια Ελένη! Φυσικά και δεν είναι το τέλος! Μόνο μια νέα αρχή, δύσκολη (όπως κάθε αρχή), αλλά απαραίτητη! Τέλος υπάρχει μόνο για την ξέφρενη κούρσα που είχαμε πάρει, για το πλαστικό χρήμα, τα ατέρμονα δάνεια, την τεμπελιά, την λογική του "Ωχ αδερφέ" και όλα όσα, τόσο λάθος κάναμε αυτά τα χρόνια! Υποφέρουμε, κανείς δεν λέει το αντίθετο, αλλά τα λάθη πληρώνονται κάποτε και τώρα είναι η ώρα μας! Ο Έλληνας όμως, έχει πάντα έναν άσσο στο μανίκι του κι αυτό είναι στο DNA του! Ψηλά το κεφάλι λοιπόν γιατί κανένας πόλεμος ποτέ, δεν κερδήθηκε με ψυχολογία ηττημένου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή